Agnes Gårdsmejeri


Hej! Jag heter Annelie. Det är jag som är den som driver och äger Agnes gårdsmejeri. Jag startade detta fantastiska lilla mejeri för tretton år sedan. Då, tillsammans med min äldsta dotter Anna. Jag gick min första ystningsutbildning i Ås utanför Östersund 2005. Att kunna ta hand om mjölken ifrån våra underbara kossor själv, skänker mig en otrolig lycka och glädje. Det är ett sådant hantverk och jag är stolt över det, det är en ren ynnest att få jobba med sin dröm.

Jag ystar delikatessostar som enbart säljs i vår lilla butik/cafét här på gården. Jag mjölkar med kruka och gör allt arbete i vår äldre, charmiga lilla ladugård för hand. För mig är flickorna(fjällkorna) de som driver mig framåt. Välbevarandet av denna underbara svenska lantras är så viktig.

Utbudet på ostar kan variera lite. Jag ystar främst blåmögelost, hårdost, färskost och salladsost. Gör även ostkaka och sötost vid tillfällen. Vi har en till tre mjölkande kor, god djuromsorg, kvalité och hantverk är det vi sätter främst. Kom och smaka Agdas spräckel eller Wilmas färska, det är ren och skär vardagslyx. Ni är hjärtligt välkomna.

Varma hälsningar Annelie
Image